Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Memurların Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Günlerdir herkesin gözü kulağı Kurban bayramı tatilinde. Çalışanlar, memurlar, öğrenciler herkes Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Nihayet Kurban Bayramı tatili belli oldu? Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Memurlar Kurban Bayramında kaç gün tatil yapacak? İşte ayrıntılar…

Merakla beklenen Kurban bayramı tatili nihayet açıklandı. Bayram tatili resmi kararla 9 gün olarak belirlendi. 21 Eylül tarihinden itibaren kamu çalışanları izinli sayılmaya başlanacak. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Kurban Bayramı tatilini dokuz güne çıkaran yazı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalandı.

BAŞBAKANLIK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Konu ile ilgili yazılı açıklama Başbakanlık tarafından yapıldı. Açıklamada "Davutoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır" ifadeleri kullanıldı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ HANGİ GÜNLER?

Yapılan açıklamaya göre tatil olacak günler ise şu şekilde; Aslında 24 Eylül'deki Kurban Bayramı'nın bir gün öncesindeki yarım gün izinle başlayacak olan 4.5 günlük bayram tatili bu açıklamanın ardından 19 Eylül Cumartesi gününden 27 Eylül Pazar tarihine kadar devam edecek.

KAMU KURUMLARINDA TEDBİR İÇİN ELEMAN BULUNACAK

Kamu yöneticileri tedbir almaları konusunda Başbakanlık yazısında uyarıldı. Yapılan uyarıda zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması gerektiğine dikkat çekildi. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu Ağustos ayında aldığı bir kararla okulların yeni eğitim ve öğretim yılına başlama tarihini de 14 Eylül'den 28 Eylül’e ertelemişti.

EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ BAYRAM SONRASINDA BAŞLAYACAK

Hatırlayacağınız üzere Belediye başkanları ve turizmciler tarafından iç turizmin olumsuz etkilenmemesi için okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesi istenmişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu da okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelendiğini duyurmuştu. Bu haber öğrencileri de bir hayli sevindirdi. Öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına 28 Eylül tarihinde başlayacak.  

Editör: TE Bilisim