Ülkemizde özel günler ve bayramlar kapsamında tatil ilan edilmekte olup bu özel günlerin ilk gününde genellikle özel sektör çalışanları dahil çalışmaya ara vermektedir. 10 Ağustos itibari ile Kurban Bayramı arifesi olup birçok iş yerinde öğleden sonra tatil ilan edilmektedir. Bu noktada en şanslı kesimin kamu çalışanları olduğunu ifade etmekle birlikte bayram süresi boyunca kamu çalışanlarına tatil ilan edilmektedir. Özellikle İslam alemi için önemli bir gün olarak kutlanan Kurban Bayramı hem dini vazifelerin yerine getirildiği hem de aile ve sevdiklerimiz ile zaman geçirdiğimiz bir vakti ifade etmektedir.

Kurban Bayramı Hangi Güne Denk Geliyor?

Birçok kişinin heyecanla beklediği bayramlardan biri olan Kurban Bayramı özellikle İslam alemi tarafından coşku ile kutlanan bir bayramdır. Bu yıl ağustos ayına denk gelen Kurban Bayramı tarihleri şu şekildedir. Kurban Bayramı arifesi 10 Ağustos Cumartesi, bayramın 1. günü 11 Ağustos Pazar günü, bayramın 2. günü 12 Ağustos Pazartesi günü, bayramın 3. günü 13 Ağustos Salı günü, bayramın 4. günü 14 Çarşamba günü şeklinde yer almaktadır.

Kurban Bayramı’nda Kaç Gün Tatil Var?

Birçok bayramda olduğu gibi bu yıl da hafta içine denk gelen iş günlerinin tatil edilmesi gündemde yer alıyor. Her ne kadar hem yetkililerden hem de Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmasa da bu günlerin birleştirilmesi ile bayramın 9 gün olması bekleniyor. Şu an bir açıklama yapılmadığı için ise bayram tatili bu 4 gün boyunda devam edecek.

Editör: TE Bilisim