10 yaşındaki Atakan Kayalar geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan bir paylaşım ile Türkiye gündemine geldi. Bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada çok konuşulmasının küçük yaştaki Atakan açısından bazı sakıncalarının olabileceğini ifade ederek bazı uyarılarda bulunmuştu.

Küçük Filozof Atakan Kayalar canlı yayında ailesi ile birlikte katıldı. Atakan nasıl bir eğitim almak istediğini ifade ederek çocukluğunu yaşayamıyor diyenlere de böyle bir durumun olmadığını ifade etti. Felsefi konulara 1 yıl önce ilgili duymaya başladığını ifade etti. Gelecek mesleki hedefinin Psikiyatri olmak olduğunu ifade etti.

Canlı yayında CNN Türk ekranlarında katıldığı programda soruları cevaplandıran Anne Hülya Kayalar ise açıklamasında Atakan'ın sosyal çevresinden uzak bir eğitim almasını istemediklerini aktardı ve bireysel bir eğitim almasını istemediklerini ifade etti. Annesi olarak çok kitap okuyan birisi olmadığını biraz genetik olarak dedesine benzediğini ifade etti. Babası Altan Kayalar ise daha önceleri Atakan ile felsefi sohbetler ettiğinden bahsetti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK'TAN AÇIKLAMA;

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugün katıldığı bir programda konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda "Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz.” Dedi. Bakan Selçuk bazı uyarılarda da bulundu. Açıklamasında “Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. " dedi.

Editör: TE Bilisim