2020 yılı için Burs ve Kredi sonuçları için adayların büyük bekleyişi sona eriyor. başvurularına 21 Ekim 2019 tarihinde sona erdiren adaylar 25 günlük beklmenin ardından sonuçlar açıklanıyor. Yüzbinlerce adayın merakla beklediği sonuçlar bugün açıklanacak. 

YÜZBİNLERCE ÖĞRENCİ BEKLİYOR

Ülkemizde burs vre krediye ihtiyaç duyan yüzbinlerce öğrenci KYK'den geçecek sonuçları büyük merak ve heyecanla bekliyor. 15 - 21 Ekim 2019 tarihleri arasında alınan başvurular için işlemler KYk tarafından sonlanacak ve kredi be Yurtlar Kurumu burs ve Kredi sonuçlarını 15 Kasım 2019 tarihinde açıklayacak.

Geçtiğimiz gün bir çok haber sitesi tarafından yapılan " Sonuçlar Açıklandı " şeklindeki haberlere sorunu kredi be Yurtlar Kurumu hemen olaya müdahele ederek işlemlerin hala devam ettiğini resmi Twitter hesanı üzerinde bildirdi. Kyk şu açıklamalarda bulundu.

SONUÇLAR NEREDEN TAKİP EDİLECEK!

Kredi be Yurtlar Kurumu burs ve kredi sonuçlarının 15 Kasım 2019 tarihinde açıklıyor ve adaylar sonuçların nereden takip edeceklerini bilmiyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere sonuçlar açıklandığında anında bildirim gönreceğiz. Tek yapmaız gereken İşin Olsa Mobil uygulamasını indirmek ve gelecek bildirimlere izin vermektir. Ayrıca sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresi üzerinden de takip edebilirsiniz.

2020 BURS VE KREDİ NE KADAR?

Burs ve Kredi sonuçlarının ardından adaylar ne kadar alacaklar konusunu merak ediyorlar.Bu bağlamda 2020 yılı ocak ayı itibari ile Lisans öğrencilerine 500 TL ile 550 TL arasında, Yüksek Lisans okuyan adaylar ise, 1100 TL ile 1650 TL arasında ödeme alacaklar.