15 Temmuz'da yaşanan askeri darbe girişiminin ardından pek çok konuda beklenmeyen kararlar alınmaya başlandı. Sosyal medya da Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının kaldırılacağı belirtiliyor. Bu konu hakkında bakanların ve milletvekillerinin her hangi bir açıklaması yok. Geçtiğimiz günlerde Bakan Mehmet Müezzinoğlu Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının ve devlet memurlarının iş güvenliği haklarının kaldırılıp kaldırılmayacağını açıkladı. İşte o ifadeler.

KPSS Kaldırılmayacak

Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında açıklama yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu KPSS'nin kaldırılmasına ilişkin her hangi bir çalışmanın olmadığını net sözler ile ifade etti. Yani KPSS'nin kaldırılması şu an için düşünülmemekte olup ilerleyen dönemlerde de kaldırılacağı tahmin edilmiyor.

İş Güvenliği Kaldırılabilir

Memurlara tanınan iş güvenliğinin kaldırılıp kaldırılmayacağına dairde açıklamalar yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu net olarak kaldırılmayacak tarzında bir açıklama yapmadı. Yani yapılan görüşmelerde memurlara tanınan hakların bir kısmının alınması bekleniyor. Bilindiği gibi bu konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da önemli açıklamalar yapmıştı. FETÖ operasyonlarının tamamlanması ile memurların iş güvenliğinin kaldırılması bekleniyor. Buna göre memurları meslekten ihraç etmek daha kolay bir hal alacak. Aynı zamanda görevden uzaklaştırılan veya ihraç edilen memurların mahkemeye bu konu hakkında başvuru yapması işlemleri de zorlaşacak. Önümüzde ki aylarda konu hakkında yeni açıklamaların yapılması bekleniyor.