ÖSYM tarafından KPSS 2019/1 memur alımı tercih işlemleri için bekleyiş sürüyor. Binlerce aday tercih işlemlerini tamamladı ve artık tercih sonuçlarının açıklanması için büyü bekleyiş başladı. Ancak tercih işlemlerinin son bulmasının ardından bir hafta geçmesine rağmen hala sonuçlar açıklanmadı.

TERCİH İŞLEMLERİ:

ÖSYM KPSS 2019/1 tercih işlemlerini 09 temmuz 2019 tarihinde başlattı ve 18 Temmuz 2019 tarihi saat 23:59 ile sistemi kapattı. Adaylar eğitim sınıflarına göre tercih işlemlerini tamamladılar. Memur alımı yapacak kurumlar en az lise mezunu olmak kaydı ile tercih yaptı. tercihler Ölçme, Seçme ve yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından alındı.

1014 MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Yayımlanan tercih kılavuzunda lise, ön Lisans ve Lisans mezunları için kadrolar vardı. Toplamda 68 Farklı kamu kurumu ve kamu kuruluşu için alım yapılacak ve Eğitim seviyesine göre dağılım ise, Lise mezunları için 130, Ön lisans mezunları için 254 ve Lisans mezunları için 630 kadro yer alıyordu. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar mülakatsız yerleştirilecek.

DEĞERLENDİRME NEREYE GÖRE YAPILIYOR!

ÖSYM tercih işlemleri için değerlendirmeleri adayların KPSS puanı durumuna göre yapıyor. Adayların KPSS puanları ele alınarak en yüksek puandan başlanmak üzere en düşük puana göre sıralanacak. Geçtiğimiz yıllarda lise mezunları için 70 ile 90 arasında Ön lisans mezunları için 71 ile 95 arasında ve Lisans mezunları için 65 ile 98 arasında puan sıralaması yer aldı. Bu yıl puanlar biraz yüksek olabilir çünkü kadro sayısı diğer yıllara göre çok azdı.

ADAYLAR 20 TL TERCİH ÜCRETİ VERDİ:

Geçtiğimiz yıllarda tercih ücretinin 15 TL olması ile bu yıl da her şeye olduğu gibi tercih ücretlerine de zam geldi Adaylardan ÖSYm hesabına tercih ücreti karşılığında 20 TL lik bir ücret alındı. Adaylar istedikleri kadroya yerleşemezler ise verdikleri 20 TL boşa gidecek ve adayları asıl korkutan ise verdikleri emekler boşa çıkacak.

TERCİH SONUÇLARI HALA AÇIKLANMADI!

ÖSYM geçtiğimiz dönemlerde tercih sonuçlarını en geç bir hafta içerisinde açıklıyordu ancak bu yıl hala tercih sonuçları açıklanmadı ve adaylar neredeyse her saniye ÖSYM'den gelecek haberi bekliyor. tercih sonuçları bir an önce açıklanmalı ve adaylar bekletilmemeli diye düşünüyoruz.

Ayrıca tercih sonuçları açıklandığında anında bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilir veya Tercih sonuçlarını bekleyen diğer adaylar ile yardımlaşmak isterseniz aşağıdaki sosyal medya ağlarımızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim