Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lisans mezunu adaylara her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı (A Grubu), iki senede bir ise lise, önlisans ve lisans mezunu adaylara B Grubu sınav düzenlemektedir. Bu sınavlardan yüksek puan alan adaylar devlet kurumlarına yerleşebilirken düşük puan alan adaylar bir sonra ki KPSS sınavını beklemektedir. Peki Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar dikkate alınmadan memur alımı yapan devlet kurumu var mı? Bu kurumlar hangileri?

KPSS'siz Memur Alımı Yapan Kurumlar

Cumhurbaşkanlığı,
TBMM Memurlukları,
Başbakanlık
Özelleştirme İdaresi,
AB Bakanlığı
Gelir İdaresi Başkanlığı,
Başbakanlık Basın Müşavirliği,
Bakan Yardımcılıkları,
Toplu Konut İdaresi,
Savunma Sanayi Müsteşarlığı,

Yukarıda adı geçen tüm devlet kurumlarına yapılan alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlara bakılmamaktadır. Ancak burada istihdam eden adaylardan KPSS sınavından daha çok nitelik istenmektedir. Söz konusu kurumlarda verilen görevler üst düzey niteliğinde olduğu için alınacak olan personeller detaylı olarak araştırılmaktadır.

Yine yukarıda adı geçen kurumların bazıları alacağı personelin yabancı dil bilmesini istemektedir. İstenilen yabancı diller İngilizce başta olmak üzere ikinci bir dil daha istenmektedir. Diksiyonu düzgün olması gereken adayların ikna kabiliyetinin de yüksek olması gerekmektedir. Bu belirtilen kurumların personel alım ilanları yayınlandığı takdirde sizleri bu konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim