Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında on binlerce memur görevden ihraç edildi. Aynı zamanda PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda da yine binlerce memurun görevine son verildi. Şu anda devlet memuru kadrolarında büyük bir açık meydana geldi ve bu açığın kısa zaman içerisinde giderilmesi beklenmektedir. Haber bültenlerinde sıklıkla görülen Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan memur alımı haberleri doğru mudur? Bu alımlar nasıl yapılacak?

Sınavsız Alım Yapılacak

Boşalan kadroların hızla doldurulması için bazı kurumlar harekete geçti ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramayacağını belirtti. Ancak şu anda aktif olarak KPSS şartı olmadan alım yapan kurum bulunmuyor. Tabi özelleştirilmiş kurumlar her hangi bir sınav şartı aramadan adayları genel olarak mülakat yöntemi ile almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün 10 bin KPSS şartsız lise mezunu Özel Harekat Alımı yapacağı haberi herkes tarafından biliniyor.

Bunun dışında Adalet Bakanlığı 4 bin'e yakın İnfaz Koruma memuru alımı yapacak fakat bu kadro içinde KPSS şartı aranıyor. Sağlık Bakanlığı 15 bin ve Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin olmak üzere toplam 30 bin memur alımı daha yapılacak ancak bu kadrolar içinde KPSS şartı aranmaktadır. İlerleye aylarda sınav şartı olmadan sadece belirli sertifikalara sahip olan adayların alımı yapılması bekleniyor bu ilanların yayımlanması ile sizlere isinolsa.com aracılığı ile duyuru yapacağız.
Editör: TE Bilisim