Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile iki senede bir olmak üzere ortaöğretim lise mezunu ve öğrencilerine Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Adaylar bu sınava girerek merkezi atama ya da açıktan atama yöntemleri ile kamuya girmeye çalışmaktadır.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM çift yıllarda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemekte olup bu senede sınavın yapılması bekleniyordu. Başvurular başlaması için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından ilan yayımlanması beklenirken merakla beklenen ilan kamuoyuna yayımlandı ve başvurular başladı.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile ortaöğretim lise öğrencisi ve mezunu adaylarının katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvurularının başladığı belirtildi. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile 3 Temmuz ve 19 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Ortaöğretim, lise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girecek adayların başvurular için https://ais.osym.gov.tr linkini tarayıcılarına yapıştırması ve KPSS Ortaöğretim sekmesine tıklaması gerekmektedir. Ardından ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile adaylar başvurularını gerçekleştirebilir. İlk defa gireceklerin lise müdürlüklerinden ya da ÖSYM bürolarından başvurularını yapması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim