Kamu kurumlarına memur alımı ve sınavlar konusunda görevli bulunmakta olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile pek çok kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapabilmektedir. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan KPSS 2018/7 yerleştirmeleri bilindiği üzere İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğü İle İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü için yapılmış ve adaylar tarafından yoğun rağbet gösterilmişti. Buna göre KPSS 2018/7 yerleştirme işlemlerine başvuru yapan çok sayıda aday sonuçların açıklanmasını beklerken sonunda kamuoyuna duyuru yapıldı.

SORGULAMA SAYFASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile kamuoyuna yapılan resmi açıklama da İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğü İle İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan KPSS 2018/7 memur alımı, yerleştirme tercih işlem sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Peki adaylar sonuçlarını nasıl öğrenebilecek?

Buna göre İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörlüğü İle İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne yerleşmek için KPSS 2018/7'ye başvuru yapan adayların tarayıcılarının url bölümüne https://sonuc.osym.gov.tr linkini yapıştırması ve enter tuşuna basması gerekmektedir. Buradan tüm sonuçları görüntüleyebilecek olan adaylar KPSS 2018/7 sonuçlarına basarak ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sonuçları sorgulayabilir.