Sağlık Personeli adayları uzun zamandır alım yapılmasını bekliyorlardı. Geçtiğimiz günlerde alım kadroları duyurulmuştu ancak alım hakkında hiçbir detay verilmemiştir. Bunun üzerine alım kadrolarını inceleyern adaylar başvuru tarihlerinin duyurulmasını ve tercih işlemleri için tercih kılavuzunun yayımlanmasını beklemekteydiler. Dün Devlet personel Başkanlığı başvuru tarihlerin ve alımların KPSS 2018/4 Tercih kılavuzu ile yapılacağını belirtmişti. Bunun üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı KPSS 2018/4 tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar büyük heyecan ile kılavuzları incelediler ve tercih yapmak için tercih ekranının açılmasını bekliyorlardı.

Söz konusu alım için Tercih ekranı açıldı ve adaylar tercih işlemlerine başlayabilirler.

DETAYLAR NEDİR

Sağlık Bakanlığı 2018/4 tercih kılavuzu ile Lise, Önlisans ve lisans mezunu alım yapacak. Buna göre söz konusu olan alım için Sağlık Bakanlığı 2016 kamu Personeli Seçme Sınavına göre, Lisans düzeyinde 6 bin 845 personel, Önlisans mezunu 829 personel ve lise mezunu 326 personel alımı yapacak.

TERCİH İŞLEMİ TARİHLERİ:

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre Tercih işlemleri 18 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre tercih işlemleri son gün 23:50 a kadar ÖSYM sitesi üzerinden yapılacaktır. Söz konusu olan tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Tercihler adayların Türkiye Cumhuriyeti kimlik Numarası ile ve Aday şifresi ise bireysel olarak yapılacaktır.

Ayrıca adaylar tercihlerini ÖSYM nin sitesine kayıt ettikten sonra ÖSYM tarafından belirtilen bankaların birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır.

Adaylar Ödemelerini Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, İNG, Vakıf Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı üzerinden ( KKTC'den başvuru yapacak adaylar hariç ) ve Ziraat bankası Sadece internet bankacılığı ve Mobil bankacılığı ( şubeler ve ATM lerden ücret yatırılmaz ) üzerinden yatıracaklardır. ÖSYM kartı ile ödeme yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi üzerinden https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapabilirler.

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzlara ulaşmak için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Lise, Önlisans ve Lisans mezunu alım kadorılarıda belirtmiş olup adaylar kılavuzları dikkatlice inceledikten sonra tercih işlemlerini yapmaları önerilmektedir.

İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirirerek anlık olarak güncel bilgilere ulaşabilir ve oluşacak herhangi bir gelişme durumunda telefonunuza bildirim gelecektir. Bu sayede yapılan duyuruları kaçırmamış olacaksınız.İşin Olsa Mobil uygulaması için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim