Ülkemizde iki senede bir olmak üzere lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Adaylar bu sınavdan aldıkları puan ile her sene Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iş birliği ile yapılan merkezi atamalara başvuru gerçekleştirmektedir.

Merkezi yerleştirme ataması her sene yapılmakta olup ortalama yılda iki kere yapılmaktadır. Buna göre bu sene ilk kez KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme ataması yapılacaktır. Peki en az lise mezunu adayların başvuru yapabildiği KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması ne zaman yapılacaktır tarih hakkında her hangi bir bilgi var mı?

KPSS 2018/1 NE ZAMAN YAPILACAK?

Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iş birliğiyle bu sene KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme memur ataması gerçekleştirilecektir. Peki KPSS 2018/1 ne zaman yapılaca tarih belli oldu mu? Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tarih duyuruldu.

Buna göre en az lise mezunu adaylarının başvuru yapabileceği KPSS 2018/1 merkezi ataması 26 Haziran 2018 - 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Adaylar bu tarihler arasında istedikler kadro ve iller için başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile gerçekleştirecektir.

Editör: TE Bilisim