ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya göre Gençlik ve Spor Bakanlığı tercih kılavuzu ile bünyesine memur alımı gerçekleştirecek. ÖSYM nin duyurusuna göre KPSS 2017 9 Tercih kılavuzu ile toplamda 60 kişi alınacak. Duyuru 15 Aralık 2017 tarihinde yayımlanmıştı. Adaylar büyük heyecanla tercih kılavuzu ve alım kadrolarını incelemeye başladılar. Bunun üzerine ÖSYM nin tercih ekranını18 Aralık 2017 tarihinde açmasının ardından Tercih işlemleri başladı. Ancak hala tercih yapmamış veya tercih için gerekli ödemeyi yapmamış olan adaylar için tercih işlemlerinde son güne gelindi. KPSS 2017/9 Tercihler sona eriyor!

KAÇ KİŞİ ALINACAK? 

ÖSYM tercih işlemi Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine memur personel alacak. Gençlik ve SPor Bakanlığı KPSS 2017/9 tercih işlemleri ile Önlisans ve Lisans mezunu alım yapacak. Buna göre Önlisans kadrolarında 26 Tekniker ve Lisans kadrolarında 36 Mühendis olmak üzere toplamda 60 memur alımı yapılıyor.

TERCİHLER SONA ERİYOR!

ÖSYM KPSS 2017/9 Tercih kılavuzuna tercihler 18 Aralık 2017 tarihinde başlamıştı. Ancak tercih işlemlerinde son güne gelindi. Adaylar tercihlerini en geç 21 Aralık 2017 tarihi saat 23:59 a kadar yapmaları gerekmektedir. KPSS 2017/9 Tercih kılavuzuna tercihler, https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yani ÖSYM nin sistemi üzerinden KPSS 2017/9 sekmesine tıklayacar Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile ve ÖSYM nin şifresi ile sisteme giriş yapılarak bilgiler doğrultusunda tercihlerini yapabilecekler.Adaylar istediği iller için başvurularını yaparak formunu önizle, kaydet yapması ve son olarak tercih ücresini ödemeleri gerekmektedir. Tercih ödemesi ise 15 TL olarak yatırılacaktır.

TERCİH ÜCRETİ NEREYE ÖDENİR?

Tercih ücreti olarak 15 TL belirlenmiş ve bu tercih ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı , Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı ,  Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı , Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı , Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,  Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

NASIL TERCİH YAPILIR?

Tercih işlemleri https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapılmaktadır. Bu internet adresine giren adaylar aşağıdaki paylaşacağımız adımları izleyerek tercih ekranına ulaşabileceklerdir. 

Bu ekrandaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra TERCİH YAP butonuna tıklayarak,

Açıklacak sayfadan T.C. Kimlik / YU No. girerek ve Şifreyi girerek Tercih ekranına ulaşabilirsiniz.

KPSS-2017/9 TERCİH KILAVUZU

Genel Bilgiler

TABLO-1.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Özel Koşullar

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Ayrıca mobil uygulamalarımızı indirerek sürekli olarak memur personel alım ilanlarından haberdar olabilirsiniz. Sürekli olarak kamuya alınacak memur ilanlarını takip ediyor ve sürekli olarak size bildiriyoruz.

Editör: TE Bilisim