Her yıl Ölçme, seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan merkezi yerleştirme de binlerce memur ataması gerçekleştirilmektedir. İlgili tercihlere sadece Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve puanı sonuçlanmış adaylar katılabilmektedir.

Bu sene yılın ilk merkezi yerleştirmesi olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2017/1 merkezi yerleştirme ataması 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve tercihler 3 Temmuz 2017 tarihi itibari ile sona erecek. Peki ÖSYM aracılığı ile yapılacak olan tercihlerde toplam kaç bin memur atanacak.

ATAMA SAYILARI BELLİ OLDU MU

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan kadrolar da toplam 5 bin kişilik atamanın yapılacağı duyurulmuştu ancak bu atamaların tamamı KPSS 2017/1 merkezi yerleştirmesinde yapılmayacaktır. Şu an için atama sayılarına ilişkin her hangi bir bilgi yok. Fakat yapılan tahminlere göre yılın ilk merkezi ataması olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur atamasında ortalama 2 bin - 2 bin 500 kişilik bir atamanın gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yılda iki kez düzenlenmekte olan merkezi yerleştirme atamalarının ilk ikinde ve ikincisinde ortalama aynı düzeyde memur atamasının gerçekleştirilmesi beklenmektedir. ÖSYM tarafından KPSS 2017/1 tercihleri 21 Haziran 2017 tarihi itibari ile alınacak. Bu tarihten önce ÖSYM'nin kamuoyuna KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamalarına ilişkin tercih kılavuzunu duyurması ve hangi kurum için kaç memur alınacağının açıklanması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim