Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene yılda iki kez olmak üzere merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. İlgili kurumlar kadrolarını Devlet Personel Başkanlığına göndermektedir. DPB onayladığı kadroları ÖSYM'ye ileterek nitelik kodların belirlenmesini talep etmektedir.

Şu anda tüm kamu kurumlarının kaç memur ataması yapacağına dair belgeler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine iletilmiş durumda KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları 21 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve 3 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek. Peki kaç memur ataması yapılacak.

ATANACAK MEMUR SAYISI

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi aracılığı ile atanacak memur sayısına ilişkin bir duyuru yayımlamış ve yıl sonuna kadar toplam 5 bin kişilik atamanın yapılacağını duyurmuştu. Yılda iki kez olduğu düşünülürse yılın ilk ataması KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ile toplam 2 bin - 2 bin 500 kişilik bir atamanın gerçekleşmesi beklenmektedir.

Yine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yakın zaman içerisinde 2 bin kişilik memur ataması yapması beklenmektedir. Bu atamaların da KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamasına kaydırılması gündemi gelirse KPSS 2017/1 atamasına 2 bin kişilik kadro daha eklenir ve atama sayısı 4 bin - 4 bin 500'e kadar çıkabilir. Ancak KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamasında şu an net olarak kaç kişilik atama yapılacağına dair bir bilgi yok. Duyuru yapıldıkça sizleri bilgilendireceğiz.

TÜM ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim