Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile alınacak memur kadroları Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Duyurulan ilanda adayların hangi kadrolar için hangi nitelik kodlarına sahip olması gerektiği de belirtilmiş olup tercih başvuruları ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihinde yapıldı. 6 milyon KPSS'ye girmiş aday arasından alınacak olan 2 bin 51 aday bu tercih sonuçlarında açıklanacaktır. Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak aramaları yapılırken sonunda ÖSYM'den duyuru yapıldı ve KPSS 2016/2 merkezi atama tercih sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Sorgulama Ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yaptığı duyuruda resmi internet sitesi aracılığı ile KPSS 2016/2 merkezi atama tercih sonuçlarının açıklandığını  kamuoyuna duyurdu. Peki adaylar tercih sonuçlarını nasıl öğrenecek? Sorgulama linki nedir?

https://sonuc.osym.gov.tr/

Yukarıda belirtilmiş olan adrese girecek olan adaylar KPSS 2016/2 tercihlerinde yerleşip yerleşemediğini kolaylıkla öğrenebilir. Yerleşmiş olan adaylar için yakın zamandaa yerleştirme işlemleri yapılacak olup yerleşemeyen adaylar KPSS'den aldıkları puanları 2017 yılında yapılacak olan merkezi atamalarda kullanabileceği gibi kurum atamalarında da baraj puanı geçtilerse atama tercihlerine başvuru yapabilmektedir. Kurum atamalarının yapılması ve merkezi atamaların yapılması dönemlerinde isinolsa.com sitemiz aracılığı ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.