Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile belli dönemlerde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile adaylar merkezi atamaların ne zaman olacağını merak ile beklemekteydi. ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan merkezi atamalar 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak. Lisan, önlisans ve ortaöğretim mezunlarının tamamı bu başvuruda tercih yapabilecek. Peki dikkat edilmesi gereken hususlar nedir? Adaylar tercih yaparken ne yapmalı? İşte detaylar.

Tercih Yapacakların Dikkatine

Öncelikle şunun bilinmesi gerekir ki tercih yapacak olan adayların mutlaka bölümlerinden mezun olması gerekiyor yani öğrenciler tercih yapamaz. Akabinde yine ÖSYM kadrolar için nitelik kodları belirlemiş durumda başvuru yapacak olan adayların bu kodlara uygun tercih yapması gerekir. Bu kurala uymayanlar atansalar dahi alınmayacaktır.

Her mezun kendi mezun olduğu bölüm ile alakalı tercih yapabilir ve tercihlerin tamamlanması ile kaydet tuşuna basıldığı gibi adayların ÖSYM'nin anlaşmalı olduğu bankalara onay ücreti ödemesini yapması gerekmektedir. Onay ücreti yatırmayan adayların tercih işlemleri geçersiz sayılacaktır. 2016/2 KPSS memur atamalarında toplam 2 bin 50 memur alınacak olup adaylar beklendiği kadar fazla alım yapılmayacağı için üzgün görünüyor. Eğer sizlerde tercih yapmak istiyor ve hangi kadrolara tercih yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız aşağıda ki bölümden linkleri takip ederek kadroları görebilirsiniz.