Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene yılın belli dönemlerinde merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalara adayların başvurabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve bu sınavdan puanının açıklanmış olması gerekmektedir. 50 KPSS puanı alan adayda 90 puan alan adayda merkezi yerleştirme atamalarına başvuru yapılmaktadır. Yılın ilk merkezi yerleştirme atamalarında on binlerce memur alımı yapıldı adaylar bu alımlarda da ne zaman başvurular yapılacak kadrolar neler gibi soruları sorarken kadroların açıklandığı duyuruldu.

Toplam 2 Bin 50 Memur Alınacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak olan memur atama tercihlerinde lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için toplam2 bin 50 kadro tanınmış durumda. Buna göre;

Lisans mezunu - bin 147 memur
Önlisans mezunu - 752 memur
Ortaöğretim mezunu - 151 memur

Yukarıda hangi mezunlar için toplam kaç kadro ayrıldığı ve kaç memur alımı yapılacağı belirtilmiştir. Memur atamalarına başvurmak isteyen alanları ile ilgili kadrolara başvuru yapabilecek olup başvurular 21 Aralık 2016  - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak. Hangi kadrolar için alımlar yapılacak ve hangi nitelik kodları aranıyor gibi soruların cevabı için aşağıda ki bağlantıları takip edebilirsiniz.

Ortaöğretim Kadroları.docx
Önlisans Kadroları.docx
Lisans Kadroları.docx
Editör: TE Bilisim