Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene merkezi atamalar düzenlenmektedir. Geçtiğimix aylarda yapılan 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı birinci tercihlerde kamuya on bin memur alımı yapıldı. 2016/2 Merkezi Atama tercihlerinde de ortalama olarak bu kadar memur alımı yapılması beklenirken kamuya alınacak memur sayısı oldukça artmış gözüküyor.

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ülkeden tamamen silinmeye çalışılması ile pek çok kurum, bakanlık, genel merkezler, daireler gibi yerlerden memurlar görevden ihraç edildi. Ortalama olarak 100 bin'e yakın kişinin görevden alınması beklendiği bazı kaynaklarda yer alıyor. Açıklanan son rakamlara göre atılan memur sayısının çoktan 60 bini geçtiği ifada edilmektedir.

KPSS 2016/2 Atamaları Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan bildiriye göre Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 / 2 Merkezi atama tercihleri 14 Kasım 2016 tarihinde başlayacak olup 23 Kasım 2016 tarihinde sona erecek. Normalde ortalama olarak 10 bin civarı memur personelinin alınması bekleniyordu fakat FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bu atamanın daha da artması bekleniyor. Bilindiği gibi kamuda görevden alınan memur kadar alım yapılacağı duyurulmuştu ancak ilk merkezi atama da kaç bin personelin alınacağı konusunda net bilgi yok.
Editör: TE Bilisim