Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 9 Ocak 2017 Pazartesi günü yaptığı duyuru ile KPSS 2016/2 merkezi yerleştirme atamalarının sonuçlandığını duyurmuştu. Başvuru yapan yüz binlerce aday ÖSYM'nin sonuç bölümünden sonuçlarına baktı. 2 bin 51 aday kurumlara yerleşebilirken diğer başvuru yapan adaylar puanlarından dolayı yerleşemedi. Peki 2016/2 merkezi atamada yerleşemeyen atanamayan adaylar ne yapmalıdır? Nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Diğer Atama Ne Zaman

Kamu Personeli Seçme Sınavına giren 6 milyon aday KPSS 2016/2'de atanamadıkları için bir daha ki atamayı beklemeye başladı. Bundan bir sonra ki yapılacak olan merkezi yerleştirme ataması KPSS 2017/1 kapsamında yapılacak ve tahminlere göre Haziran - Temmuz ayında yapılması bekleniyor. Ancak bazı sızma bilgilere göre KPSS 2017/1 merkezi atamasının Mart 2017'de yapılma ihtimali de var tabi bu kesin bir bilgi değildir.

KPSS 2016/2 ile atanamayan adaylar kurumlar açacağı kadrolara başvuru yapabilir. Örneğin şu anda pek çok kurum açıktan atama yöntemi ile kamu personeli alımı yapmaya devam etmektedir. Bu alımlara adayların başvuru yapabileceği gibi sınavdan 70 ve üzeri puan almış adaylar kurumların açacağı kurum sınavlarına girerek buralardan başarılı olup memur olabilirler. Yine bunlardan hariç KPSS 2017/1 merkezi atama tercihlerinin başlaması ile adaylar bu tercihe de başvuru yaparak memur olmaya çalışabilir.
Editör: TE Bilisim