Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yayımlamış olduğu duyuru ile KPSS 2016/2 atamalarının açıklandığı belirtildi. Binlerce kadro ayrılan lisans mezunlarına ayrılmış olan kadroların kaç puan ile atama yaptığı tüm adaylar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktaydı. Peki lisans mezunlarına ayrılan kadrolar kaç puan ile atama yaptı? Eskiye oran ile puanlarda artış var mı?

Lisans Mezunu Kadroları Atama Puanları

Lisans mezunu adaylar için oluşturulmuş olan kadroların kaç puan ile atama yaptığı ÖSYM'nin yayımladığı sayısal veriler ile öğrenildi.
En dikkat çekici atama Kültür ve Turizm Bakanlığının kadroları oldu çünkü oldukça düşük puanlar ile atama yaptı. Bakanlığın Folklor Araştırmacısı ve Mütercim kadroları 59 puandan başlayıp 74 puana kadar atama yaptı.

Yine bazı üniversiteler de memur pozisyonları 77 puan ile atama yaptı. Tabi bu puan 90 - 93'lere kadar yükseldi. Genel olarak bakanlıkların alım yaptığı mühendis kadroları 89 - 90 puan ve üzerinde atama yaptı. Avukat kadroları da 90 puan üzerinde atama yaptı. Hemşire kadroları da bundan önce ki senelerde ki gibi ortalama 78 ve üzerinde atama gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı Kütüphaneci kadrosu da 80 ve üzerinde atama yaptı. Lisans mezunlarına ayrılan Zabıta Memuru kadroları ise 86 ve üstünde atama gerçekleştirdi. Eskiye oran ile puanlarda her hangi bir düşüş pek olmadığı gibi bazı kadrolarda da yükselme olduğu gözlemlendi.

Lisans Mezunu Kadroları Atama Puanları
Editör: TE Bilisim