Koronovirüs Selamlaşması Wuhan Shake Dünya Genelinde Gündem Oldu!

Dünya genelindeki ülkeleri tedirgin hale getiren Koronovirüs bazı alışkanlıkları da değiştir. Bunlardan bir tanesi selamlaşma alışkanlığında bazı değişiklikler dünya genelinde de gündem oldu.

Almanya'da Merkel'in katıldığı bir toplantıda İçişleri bakanı Seehofer'n Merkel'in elini hafta bırakması komik anlara neden olurken, bazı ülkelerde selamlaşma için temas yasaklandı. Yeni Zelanda ülkesinde birbirini temasla selam almak yasaklandı. Bazı ülkelerde ise ayakla selamlaşma uygulanıyor.

AYAKLA TOKALAŞMA GÜNDEM OLDU;

Komşu ülkelerimizde koronovirüs'ün en çok yayıldığı ülke olan İran ayakları çarpıştırma ile tokalaşma getirildi. Buna benzer görüntüler sosyal medyadan paylaşılıyor. Lübnan'dan da benzer görüntüler geldi. Diğer yandan virüs'ün yayıldığı ülke olan Çin'de insanlar tokalaşma için bazı uyarılar geldi. Bununla ilgili görseller de bilboardlara asıldı. Geleneksel bir yöntem olarak Çin'de Gong Shou ile elimizi yumruk yaparak diğer elin avuç içine vuruyor.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA UYARILARDA BULUNDU;

Diğer yandan Sağlık bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün sağlık Kurulu toplantısı sonrası bazı açıklamalar yaptı. Açıklamasında özellikle yurt dışına ziyaret edenler için bazı tedbirler alındığı ifade edildi. Başka ülkeye seyahat edenlerin dönüşlerinde 14 gün mutlaka evde istirahat etmeleri istenildi. Tüm sağlık birimlerine yakın zamanda gönderileceği ifade edilen çalışmaya göre başka ülkeleri ziyaret edenlerin çalıştıkları işten 14 gün raporlu sayılacak.  Bugün umre ziyareti için ülkemize dönenler için ilk uygulama başlatıldı. Kutsal topraklardan dönüş yapan kafiledeki yolcuların adresi bilgileri alındı, 14 gün boyunca evden çıkmamaları ve eve misafir almamaları için uyarılarda bulunuldu.