Koronovirüs VOVID-19  nedeniyle Çin, İran, İtalya ve pek çok ülkede hasta olan sayısı artarken ülkemizde bir çok ülkeye olan seferler iptal edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yurt dışına ziyaret eden kişiler için bir takım tedbirler açıklandı. Diğer yandan dünya genelinde pek çok şirket için evde çalışma kararı geldi.

TWİTTER’DE  5 BİN KİŞİ EVDE ÇALIŞACAK

Koronovirüs bulaşmasını engellemek amacı ile sosyal medya devi Twitter Güney Kore, Japonya ülkelerinde çalışan personellerin evden çalışmasını istedi. Bu ülkelerde 5 bin kişi istihdam ediliyor. Twitter'den çalışanları için açıkladığı uyarılardan bir tanesi de zorunlu olmadıkça iş seyahatine çıkmamaları istenildi. Covid 19 virüsünün yayılmasının engellenmesi için bir takım uyarılarda bulundu.

SÖZLEŞMELERİNİ YAZILI YAPMALILAR;

Diğer yandan pek çok vatandaş evde çalışma yöntemini tercih etmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde trafik yoğunluğundan dolayı trafik derdinden kurtulmak isterken iş veren açısından iş yeri giderlerin daha azalmasında önemli avantajları olduğu için tercih ediliyor. Milliyet yazarı Cem Kılıç bugün köşesinde evde çalışma usulü ile ilgili işverenlere ve çalışanlara önemli uyarlarda bulundu. Şirketlerin hukuki açıdan sözleşmelerini yazılı olarak yapmaları gerektiği ifade edildi. 

Uzaktan çalışma konusunda mevzuat hükümleri uygulanmalı. Bu konuda İş Kanunun 14. Maddesindeki iş veren ile işçi arasında iş organizasyonu kapsamında tanımlar bulunuyor. Borçlar kanununda 461 sayılı maddelerinde evde hizmet sözleşmesi tanımlanması yapılmakta. Son aylarda ülke genelindeki koronovirüs tehlikesi nedeniyle evden çalışma yöntemini tercih eden sayısı hızla arttığını söylemek mümkün hale geldi. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim