Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda Koronavirüste son durumu gösteren canlı ve interaktif bir sayfa yaptıklarını. Bundan sonraki günlerde son durumları resmi Covıd-19 internet sayfası üzerinden günlük olarak paylaşılacağını aktarmıştı. Bu internet sitesine nasıl erişilebilecek. İnternaktif internet sitesi ne zamanlar güncellenecek ve hangi sonuçlar paylaşılıyor!

GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU;

Günlük Türkiye Koronavirüs tablosunda şuana kadar toplam yapılan test sayısı ve toplam oluşan vaka sayısı ile birlikte bugüne kadar vefat edenlerin sayısı. Tedavi aşamasındaki hastaların kaç kişi yoğun bakım olduğu solunum cihazı kullanarak tedavi altında bulunan entübe hasaların sayıları ve bugüne kadar iyileşen hasa sayıları günlük olarak işlenerek paylaşılacak. Diğer yandan bugünkü vaka sayısı en çok merak edilen rakamlar arasında yer alıyor. Günlük olarak bu rakamlar yine paylaşılacak ve bugünkü test sayısı ile vefat eden kişi sayısı olmak üzere birinci tablo üzerinde paylaşılacak.

Ülkemize ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde vaka olarak 1 kişi tespit edilmişti. Bu tarihten itibaren ülkemizdeki yeni koronavirüs (covıd-19) virüsünün seyrine ilişkin açıklanan tabloda grafik olarak paylaşılacak.

Günlük sonuçlara hangi internet sitesinden erişilecek. https://covid19.saglik.gov.tr/ internet sitesini ziyaret ederek sonuçları öğrenebilirsiniz. tablonun henüz hangi saatlerde güncelleneceği konusunda bir açıkama yapılmadı. Son olarak 27 mart saat 18:00'de güncellendi. Yine aynı saatte güncelenmesi beklenmektedir.

GÜNCEL SONUÇLAR;

27 Mart 2020 tarihli sonuçlara göre 47 bin 823 test yapıldı ve toplam vaka sayısı 5698, vefat eden 92 kişi, toplam yoğun bakımda 344 hasta tedavisi devam ederken, 241 hasta entübe olarak tevdisi devam ediyor. Toplam iyileşen hasta ise 42 kişi 14 günlük süre sonucunda taburcu edildi. 28 Mart 2020 tarihli sonuçlar henüz güncellenmedi. Açıklandığında işin olsa sitesi üzerinden an bean aktaracağız. Anında haberdar olmak için TIKLAYIN

İŞİN OLSA