Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Ağustos 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Bakan kocanın yaptığı açıklamadan bir tanesi de bazı illere yönelik olarak değerlendirmeler oldu. Vaka tablolarının olumsuz yönde gitmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade edin Bakan Koca ciddi kısıtlamalar getirmeden vatandaşlarımıza rehavetten kurtulması gerektiğini yoksa gerekli kararların yeniden almaya başlayacağı ifade edildi. Bu açıklamalar bölgesel bazda sokağa çıkma yasağı konusu yeniden gündeme geldi.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarda 1 Ağustos 2020 tarihli günlük vaka tablosuna göre yeni vaka sayıların artışta olduğu gözlemleniyor. Çünkü bugün yapılan test sayısı 44 bin 846 olarak açıklandı. Bugün hasta sayısı 996 olarak ifade edildi. Bugün vefat eden hasta sayısı 19 ve iyileşen hasta sayısı 981 oldu. Geçtiğimiz günlerde itibaren vaka tablosu sayısına bir diğer değerlendirme hastalarda zatüre dönüşüm oranı yüzde 8,7 olarak açıklanmıştır. Ağır hasta sayısının 586'ya çıktığı ve toplam bugüne kadar toplam vaka sayısı 231 bin 869 toplam iyileşen hasta sayısı 215 bin 516 olarak  açıklandı.

KORONAVİRÜS HASTA SAYISININ ARTTIĞI 5 İL HANGİSİ;

Dr Fahrettin Koca  günlük hasta sayısının 1000 sınırında olduğunu, bu sayının altına düşmek için 33 gündür bir çabamız olmuştu. Yeni hasta sayıların artışta olduğu illerde, Diyarbakır, Mardin, Ankara, Gaziantep ve Konya olarak açıklandı. Diğer yandan son üç gündür 36 ilde Yeni Ağır Hasta görülmedi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim