Sağlık Bakanı Fahrettin koca dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüse yönelik olarak başkanlık etmiş olduğu Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi günlük koronavirüs tablosu Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden günlük olarak paylaşmaya devam ediyor. Fakat il bazında bir açıklama bulunmadığı için hangi ilde ne kadar vaka yaşanıyor, artış ve azalışlar ile ilgili gelişmelerden an bean bilgi almak mümkün olmuyor. Sağlık Bakanı Koca bilim kurulu toplantısı sonrasında hangi ilde vaka artışı var? Hangi illerde vakalar Hiç görünmüyor? Enfekte olan hasta sayısı Vakası en az olan iller hangileridir? Bu soruların cevabını bugün belli oldu.

ANKARADA ARTIŞ VAR!

Yapılan son açıklamalara göre Türkiye genelinde koronavirüs vaka sayısının Bir haftadır artışta bulunduğu illerden bir tanesi Başkent Ankara olmuştur. Diğerleri ise şu şekildedir. Gaziantep, Diyarbakır, Konya ve Bursa illeri vakaların yaklaşık bir hafta süre içerisinde en fazla arttığı iller arasında sıralanmıştır. Bakan Koca vatandaşları uyararak son günlerde bazı uzmanların görüşü olan virüsün hasta etme rsikinin düştüğü konusunda kesin bir dille yalanlayarak böyle bir şeyin doğru olmadığını ifade etti. Bu yüzden vatandaşların sosyal mesafe hijyen ve maske kuralına mutlaka dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

HİÇ VAKA GÖRÜNMEYEN İLLER- VAKA SAYISI EN AZ 5 İL!

Yapılan bu açıklama ile birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de hangi illerde hiç vaka görünmüyor bu illerde virüs tamamen etkisini yitirdi mi ya da Covid-19’un azaldığı 5 il hangisidir? Gümüşhane'de Bir haftadır hiç vaka görmedi.

EN DÜŞÜK ENFEKTE SAYISI: Gümüşhane, Tunceli, Kars, Burdur ve Bartın illerinde vaka sayısı azalışta. Bilindiği gibi küçük illerde en çok düğün törenleri hasta ziyaretleri asker uğurlamaları gibi törenlerde insanların sosyal mesafe kuralına uymak da zorlanmaları ve bazı iyimser sebeplerden dolayı maske takma kuralını unutmalarından kaynaklı verilen tavizler bu yerlerde virüsü kolayca yayılıyor. Bu sebeple bu illerde vatandaşlara sık sık uyarılar yapılmaya devam ediyor.

İŞİN OLSA