Bilim Kurulu toplantısında Türkiye genelindeki koronavirüs vakaların artış hızları sayıları ve bulaş riski ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni normalleşme kapsamında sosyal medya hesabından tüm vatandaşlara maske hijyen sosyal mesafe kuralının sık sık hatırlatarak, bu dönemi en iyi bir şekilde atlatma konusunda hassasiyet göstermesini istiyor.

Şehirlerarası kısıtlamanın verildiği 15 büyükşehirden bir tanesi olan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirlerin giriş çıkış kısıtlamasının kaldırmasının ardından yeni normalleşme 1 Haziran tarihi itibariyle başladı. Daha önce kapalı olan işletmelerin açılışları yapıldı.  Vaka sayılarının artış hızlarının büyük şehirlerden daha çok küçük yerleşim bölgelerine kaydığı konusunda bazı ifadeler geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin koca bu üç bölgede vaka sayısının arttığını açıkladı.

VAKA ARTIŞI OLAN YERLEŞİM YERLERİ;

Özellikle yeni normalleşme kapsamı sonrasında kısmi bir artış olduğu ifade eden bölgelerden bir tanesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi oldu. Diğer yerler ise Doğu Anadolu Bölgesi ve Orta Anadolu Bölgesi olarak ifade edildi. Buralarda vaka sayısının artışı seyahat kısıtlamasının kaldırılması olup olmadığı konusunda kafalarda soru işaretleri bulunuyor.

ENFEKTE SAYISININ AZALIŞTA BULUNDUĞU İLLER.

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin kocanın “bizim Wuhanımızdı” değerlendirmesini yaptığı illerden bir tanesi olan vaka sayısının yüzde 60'ını kapsayan il İstanbul'da Özellikle bugünlerde vaka sayısında azalışlar devam ediyor. Bakan Koca İstanbul'un yanında İzmir'de de vakaların azalışla bulunduğunu Ankara'da ise durumun dün itibariyle azalmaya başladığını ifade etti.  Enfekte oranında artışta bulunan illerden bir tane soran Konya'da yine bugün itibarıyla vakalarında azalışlar bulunuyor.

Editör: TE Bilisim