Dünya ülkeleri 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Vuhan kentinden Dünyaya hızla yayılan salgın hastalık Koronavirüs ile mücadele ediyor. Koronavirüs dünya genelinde 180'den fazla ülkede etkisini gösterdi. Son rakamlara göre 12 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ülkemizde 11 Mart 2020 tarihinde ilk vaka görüldü. 21 Mart 2020 tarihine gelindiğinde toplam vaka sayısı 947 olarak açıklandı. Peki Covid-19'un en az görüldüğü yerler nereler?

VİRÜSTEN ETKİLENMEYEN YERLER;

Küresel Salgın Covid-19'tan şu ana kadar etkilenmeyen tek yer Antartika Kıtasıdır. Şuanda en çok ölümle sonuçlanan ülke ise İtalya’dır daha çok Kuzey bölgede yer alan Lombardia bölgesinde vakalar görülüyor. İtalya'da vakalarda ölüm olmayan bölge ise Basilicata bulunuyor. Ülkemizde ise Koronavirüs'ün etkisini daha çok gösteren illere ait veri paylaşılmıyor.

EN RİSKLİ 5 İL;

Diğer yandan bilim Kurulu Üyesinin açıklamalarına göre en riskli 5 il açıklandı. Bu illerde tahmin edileceği üzere Büyükşehirler bulunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir Bursa, Diğer yandan İran'dan gelen vatandaşların olması nedeniyle en riskli 5 ilden bir tanesi de Van olarak ifade ediliyor.

EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELER;

Vaka sayılarında Çin’de 80.928 ve bunlardan 3.245 ölüm var: İtalya’da 35 Bin 700 vaka var her geçen gün yenilenen rakamlara göre ölüm sayısının Çin'i geçtiği ifade ediliyor. En çok görülen ülkelerden üçüncü sırada komşumuz İran bulunuyor. 18.407 vaka bulunan İran’da 1200 ölüm var. İspanya da ise 17 Bin üzerinde vaka var. Almanya'da bu sayı 13 Bini geçti. ABD 9 bin vaka, Fransa 9 bin vaka Güney Kore’de ise 8 bini geçkin vaka sayısı açıklandı.