Çin'den dünya genelindeki ülkelere hızla yayılan koronavirüs'ün salgına karşı vatandaşların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. 81 il genelinde uygulanan denetimler için İçişleri Bakanlığı tarafından genelge açıklandı ve 81 ile gönderildi. Bu kapsamda toplu alanlarda vatandaşların kurallara uyup uymadıkları denetimler gerçekleştirilecek.

4 EYLÜLDE TÜM TÜRKİYE GENELİNDE KORONA VİRÜS ÖNLEMİ;

Valiler, Belediye Başkanlıkları, İlçelerde Kaymakamlıklar, kamu kurumları ve kurumlarda idari amirlerde 4 Eylül 2020 tarihli denetimlere katılacak. Haziran ayında başlatılan kontrollü sosyal hayat kavramı "sağlık hepimizi için" sloganı ile yaşamın tüm alanlarında kapsayacak denetimler ile devam edecek. İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet görevlileri, polis jandarma, zabıta, meslek odası kuruluşları, muhtarlıklar denetimlere katılacak. Kalabalık alanların yoğun olduğu pazarlar, lokantalar, internet kafeler, oyun salonları, toplu taşıma alanları, otogar işletmeleri, lunapark işletmeleri yoğun sokak ve caddelerde gerçekleştirilecek. Son açıklamalarda düğünlere yönelik olarak açıklanan tedbirlere uyulup uyulmadığı da yerinde görülecek. 

PARA CEZASI UYARMA CEZASI,

Vatandaşların daha çok bilinçlendirilmesini amaçlandığı rutin kontrollerde ilk ihlali alanlara uyarı verilecek. İkinci uyarıda ise idari para cezasına uymamakta ısrar edenlere ise faaliyet durdurma kadar uygulanabilecek ceza işlemler kararı alınabilecek.

Editör: TE Bilisim