Sağlık Bakanı Fahrettin koca son dakika açıklamaları yaptı. Türkiye genelindeki Coronovirus vakalarında son durumu açıklayan Bakan Fahrettin Koca 25 Temmuz 2020 tarihinde Pnömonili hastanın en çok azaldığı ve arttığı iller açıkladı.

23 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosuna göre bugün hastalık neden ile iyileşen 1103 kişi var. Diğer yandan toplam test sayısı 43312 oldu. Bu testlerden kovid-19 enfekte olan hasta ise 921 olarak açıklandı. Bugün vefat eden hasta sayısı 16 oldu. 25 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye'de 225173 vaka sayısı ulaşırken toplam Entübe hasta sayısı 386 yoğun bakım sayısı 1252 olarak güncellendi.

PNÖMONİ NEDİR?

Dğer bir açıklama ise Pnömoni dönüşen hasta sayısı oldu. Pnömoni halk arasında zatürre olarak bilinen hastalıktır. Akciğer dokusunun iltihaplanması olayıdır ve hasta kişiden sağlam kişilere  doğru bulaşma riski bulunur. Pnömoni hastaların virüsün akciğere ulaşması ile meydana gelen bir hastalık türüdür. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün açıklarımından bir tanesi Pnömoni hastalığının en çok hangi illerde arttığı ve en çok hangi illerde azaldığına yönelik oldu.

PNÖMONİ EN ÇOK ARTAN İLLER;

Son 1 hafta içerisinde Pnömoni hasta oranı en çok artan iller; Mardin, Kocaeli, Isparta ve Karaman olarak açıklandı. Koronaivirüsün pnömonili hastalığına dönüştüğü ve bir hafta içerisinde en çok azalan iller arasında Erzurum, Düzce, Denizli ve Muş illeri bulunuyor.