Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 31 Temmuz 2020 tarihli günlük koronavirüs tablosunu açıkladı. Bayramın 1. Günü Vaka tablosunda 982 yeni vaka tespit edildiği ifade edildi. Günlük koronovirüs tablosunda bugün vefat eden hasta sayısı 17 olarak kayıtlara geçti. Fahrettin Kocanın yaptığı açıklamalardan bir tanesi de son 3 gün içerisinde ağır hasta sayısını en çok artan illerin olduğu bir açıklama geldi.  

AĞIR HASTALARIN EN ÇOK ARTTIĞI ŞEHİRLER;

31 Temmuz 2020 tarihli Kurban bayramının 1. gününde yapılan açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlük olarak vaka tablosunu yanı sıra ağır hasta sayısının en çok artan illeri açıkladı. Ağır hasta sayısı en çok artan şehirler Ankara, İstanbul, Konya, Diyarbakır ve Gaziantep olarak açıklandı. Ağır hastanın olmadığı il sayısı ise 27 olarak açıklandı.

Türkiye günlük koronavirüs tablosunda bugün yapılan test sayısı 46492, hasta sayısı 982, vefat eden hasta sayısı 17, iyileşen hasta sayısı ise 996 oldu. Türkiye'de günlük olarak vaka sayısının yanı sıra hastalarda zatürre oranına dönüşüm oranı geçtiğimiz günlerde itibaren açıklayan tablo içerisinde belirtilmeye başlanmıştır. Bu tabloda günlük olarak hastaları zatürre %8.8 olarak ifade edildi. Ağır hasta sayısı 582 oldu. Toplam vefat sayısı 5691 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 214,515 oldu.

Editör: TE Bilisim