Dünya geleninde ekonomik etkileri olan koronavirüs’ün bazı sektör ve firmalardaki iş alanlarında farklılaşmaya götürse de bu firmalar yatırımlarını artırmak ve personel alım yapmak zorunda kaldılar. Koronavirüs nedeniyle istihdam olumsuz yönde etkilendi. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR Genel Müdürlüğünde açıklanan 50 Bin iş ilanları, kısa sürede 15 Bin’e kadar geriledi. Koronavirüs’e bağlı olarak istihdamları artan sektörler ve firmalar ise şu şekilde açıklandı.

KORONAVİRÜS ETKİSİ İLE BÜYÜME;

Büyümesini arttıran bazı sektörlerin başında e-ticaret geliyor. Ekonomist Dergisinin 19 Nisan sayısında Ayşegül Sakarya Pehlivan’ın kaleme aldığı bir habere göre Migros 45 bin olan personelinin sayısını genişleteceğini duyurdu. Migros sanal market üzerinden siparişlerin hızla artması nedeniyle yeni istihdamlar yapan Migros’un son dönemde 2 bin 200 kişi daha işe aldığı aktartıldı. Özgür Tort önümüzdeki dönemlerde 5 bin kişilik daha istihdam olacağı müjdesini erdi.

5 BİN PERSONEL ALIMI;

Hepsi burada alışveriş e-ticaret platformunun da marketin farklı kadrolarında istihdam edilmek üzere 5 bin kişilik alımlar yapacak. Hepsijet, Lojistik, Hepsiburada operasyon merkezlerinde, dağıtım alanlarında görevlendireceği alımlar için ilanlar gelmeye devam ediyor.

GIDA VE AMBALAJ SEKTÖRÜNDE BÜYÜME VAR!

Perakende satış mağazalarından Bim online satış sistemine geçiş yaptı. Şubelerindeki personel kadrolarını arttırdı. Şok ilk aşamada mevcut personeller tarafından evlere dağıtım yapmaya başladı. Gelen eleştiriler üzerine istihdamlarını arttırarak cepte şok alışverişlerini evlere kadar getirmeye başladı. Gittigidiyor istihdamı yüzde 15 oranında arttırdı. Getir mevcut çalışan sayısını 4500 olarak açıkladı. İste gelsin 100 kişi daha alım yaptı. Koruma temizlik firması da eleman alımlarını arttırdığını duyurdu. Sleepy 500 kişi daha alçak. Onur marketler ise 750 kişi bünyesine katacak. Meal Box ise yıl sonu alımlarını 100 olarak arttırdı. Gıda temizlik alanlarındaki sektörlerde büyük bir büyümeye girdiler, ambalaj sektöründe de ihracat artışları yaşanıyor.

Açıklanan tüm ilanlara erişmek için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim