Çin'den tüm dünyaya yayılan virüs birçok dünya ülkesinin gerek ekonomik gerekse sağlık açısından zor bir dönemden geçmesine neden oldu. Yeni tip koronavirüs Covid-19 normal gribal enfeksiyon gibi görülse de bulaşık riskinin ihtimalinin çok olması, hızlı yayılması ve herhangi bir aşısının da olmaması son yüzyılın en geniş kapsamda hayatı derinden etkileyen, bir salgın ile karşı karşıya kalmasına neden oldu. Dünya genelinde pek çok vatandaş koronavirüs ne zaman bitecek? Bu salgın ne zaman tüm dünyadan tamamen silinecek?

BİLİM İNSANLARINDAN AÇIKLAMALAR;

Bilim insanlarının yaptığı açıklamaları derinlemesine İşin olsa okuyucularına aktarmak ve salgınla ilgili gelişmeleri bilgilendirmek istiyoruz. Moskova Devlet üniversitesi profesör doktor Paltsev covid-19 ile ilgili güzel bir değerlendirme yaptı. Bu kapsamda 2021 yılının ortalarında normal hayata geri dönebileceğini ifade etti. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulunan Rusya bilim akademisi üyesi ve Üniversite Rektörlüğü hastalığın yaz aylarında azaldığı son bahar aylarında ise hastalalığın artış gösterdiği, 3 sezon ilkbahar sonbahar ilkbaharda görülerek 2021 yaz ayında tamamen normale döneceğiz ifadesini aktardı.

3 DALGA HALİNDE GEÇİYOR!

Salgın geçmişte de nasıl ilerlediği ve nasıl kaybolduğuna bakıldığında 3 dalga şeklinde geçtiğini hatırlatan Profesör Paltsev ilk aşama çok güçlü ikincisi ondan da güçlü üçüncüsü zayıf şeklinde mücadele etmeyi sürdüğü ifade edildi. Nüfusun yüzde 60'ı bu hastalığı yakalandığında bağışıklık başlayabilecek. Nüfusun yüzde 95'i bu hastalık enfekte olduğunda ise evrim değiştirecek ifadesinde bulunuldu.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim