Covid-19 Aşısı İle İlgili Rusya Sağlık Bakanlığı Tarafından Büyük Gelişme Var!

Rusya tarafından 11 Ağustos da üretilen Covid-19 aşısı ile ilgili büyük gelişimler yaşandı. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko Pazartesi gününden itibaren Rusya' nın her yerine aşıyı göndereceklerini duyurdu. Peki aşının yan etkisi var mı?

Covid-19 salgın hastalık için Rusya' nın yaptığı aşı çalışması olumlu sonuçlar verdi. Gönüllü Rus vatandaşları üzerinde herhangi bir reaksiyon görülmedi. Birkaç kişi aşıdan kaynaklı acı hissi duyduğunu söyledi. Bu süreçte 3.klinik çalışmaları da başladı. Gerçekten aşının etkili olup olmadığı hakkında araştırmalar devam ederken bulunan aşı Rusya' nın her yerine üretildikçe gönderiliyor. Haberi duyan yaklaşık 30 ülke Rusya' dan aşı talebinde bulundu. Fakat Rusya önceliğini kendi vatandaşlarına vererek 80 milyon doz aşı ürettiklerinde 30 ülkeye göndereceğini bildirdi. Bu doğrultuda önümüzdeki yılın ortasında aşının Rusya tarafından dağıtılması söz konusudur.

KORONAVİRÜS AŞISINDA ÖNEMLİ GELİŞME;

Covid-19 için geliştirilen bu aşıya "Sputnik V" adı verildi. Rus bilim adamları tarafından geliştirilen bu aşı milyonlarca insan üzerinde denendi ve etkili olduğu gözlemlendi. Kanıtlara göre aşı Covid-19' a karşı bağışıklığı güçlendirmektedir. Rusya Başkan Yardımcısı Denis Logunov Covid-19 için geliştirilen Sputnik V aşısının güvenilir olduğunu vurguladı. Şimdi gözler 3.laboratuvar çalışmasına çevrildi. Covid-19' a karşı oldukça etkili olan bu aşı için çeşitli çalışmalar hala devam ediyor. Ancak diğer bir taraftan Rusya'nın her yerine aşı gönderimi tamamlanınca Rus vatandaşların aşı olması söylendi. Aşının biran önce çoğaltılması ve Dünya geneline gönderilmesi bekleniyor. Bu süreç biraz uzun sürse de insanlık için büyük bir umut oluyor.