Ülkemizde korona virüsüne karşı bir çok önlem Sağlık Bakanlığı tarafından alınmaya başlandı. Halk arştırmış olduğu bilgiye göre kendisini korumaya çalışırken İşin Olsa ekibi olarak pek çok internet sayfasının korona virüsüne iyi geldiğini söylediği içeriği paylaştığını ve bu bilgilerin elden ele çok sayıda kişiye yayıldığını öğrendik. Sizler için korona virüsüne iyi geldiği söylenen hurafeleri açıklıyoruz.

Koronaya Karşı Hurafeler

Antibiyotik Kullanmayınız

Bir çok sayfada antibiyotiğin iyi geldiği söylenmektedir. Ancak bu asılsız bir bilgidir. Çünkü antibiyotik sadece bakterilerin çoğalmasını engelleyerek yok eder. Fakat korona virüstür. Antibiyotik kullanırsanız daha kötü olabilirsiniz.

Tuz Yemeyiniz

Bir çok sayfada tuzun iyi geldiği söyleniyor. Tuz'da antibakteriyel özelliği mevcuttur ve bakterileri öldürür. Fakat korona bir bakteri değil, virüstür.

Bolca Sarımsak

Sarımsak yemenin koronaya iyi geldiğine dair bir kanıt bulunmamaktadır.

Kolonya

Alınan her kolonya ellerinizi temizlemez. İyi bir temizleyici olması için alkol oranının yüksek seviyede olması gerekiyor. Kokulu ya da alkolsuz kolonyalar ellerinizi temizleyebilir sadece kokutabilir.

Aşırı Su İçmek

Her 10 dakikada bir su içerek ağzınızı temizleyin deniliyor. Fakat aşırı su içmenin koronaya bir faydası yoktur. Doktorunuzun önerdiği su miktarını günlük tüketmeniz yeterlidir.

Sıcak Yemek

Havluları, kıyafetleri sıcakta yıkamak virüsü ve bakteriyi öldürür fakat sıcak yemek yemeniz bünyenizdeki virüsü ya da bakteriyi öldürmez.

Bilmediğiniz Haplar Kullanmayın

Koronaya iyi geldiği söylenen bazı haplar ve ilaçlar internette dolaşmaya başladı. Lütfen Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ve doktorunuzun tavsiye etmediği ilaçları, hapları almayın, derhal şikayet ediniz.