İran'da geçtiğimiz hafta korona virüsü salgını başladı hızla ülke genelinde yayılan korona virüsü İran Sağlık Bakanı yardımcısı, Cumhurbaşkanı yardımcısından sonra parlementodan 15 milletvekiline de bulaştığı belirtildi. Her geçen gün İran'da korona virüsü vakası artmaya devam ederken bugün yapılan son dakika duyurusunda salgının ne kadar ağır düzeyde olduğu anlaşıldı. Buna göre ülkede cuma namazı kılınmayacak ki buna ajans ile halk tarihi bir olay olarak bakıyor.

Cuma Namazları İptal Edildi

İran tarafından yapılan son dakika bilgisinde yurt genelinde cuma namazlarının salgın nedeni ile kılınmayacağı belirtildi. Bilindiği üzere korona virüsü ölümcü bir virüs olarak bilinmekte olup henüz tıp buna bir çare ilaç ya da iğne bulamadı. İranda ciddi kayıpların yaşanması ve vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam etmesinin üzerine devlet tarafından alınan karar ile cuma namazının ipta edildiği belirtildi.

92 Kişi Hayatını Kaybetti

İran'da çok kısa bir süre içerisinde binlerce kişiye bulaşan korona virüsü birkaç haftalık kısa bir süre içerisinde 92 kişinin hayatını kaybetmesine sebebiye verdi. Ülkede bir çok bölge iş yapamaz hale gelirken halkın dışarıya maskesiz çıkmadığı görülmektedir. Cuma namazları ile halkın topluca bir araya gelmemesi isteniyor.

Editör: TE Bilisim