Çin Halk Cumhuriyetinin Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve şu anda tüm dünyanın dikkat ile takip ettiği gelişmelerden yer almakta olan korona virüsü neredeyse ülkelerin büyük bir bölümüne bulaştı. Korona virüsünün görülmediği ülkelerin sayısı her geçen gün azalırken şu anda resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre Türkiye'de de henüz korona virüsüne rastlanmadı. Peki korona virüsünden nasıl korunulur, korona virüsü belirtileri nedir, korona virüsü nasıl bir hastalıktır?

Bu Belirtilere Dikkat!

Korona virüsünde ateş, boğaz ağrısı, öksürük, ishal (bazılarında) dikkat çekiyor. Yani korona virüsü hastalığında ilk belirtiler bunlardır. Eğer sizler de yakın zamanda bunlardan birisi olduysa ya da şu anda varsa dikkatli olmanızda fayda vardır. Peki bu virüsün iyileşme evresi nasıl oluyor, nasıl korunacağız?

Nasıl Korunulur?

Virüs ağız ve burundan bulaşmaktadır. Bu yüzden çevrenizde öksüren, grip olan ya da hapşuran bir kişi varsa mümkün olduğunca görüşmemeniz tavsiye edilmekte olup elinizi kesinlikle ağınıza, burnunuza ve gözünüze kirli bir şekilde götürmeyiniz. Ellerinizi temizledikten sonra burun, ağız, göz, kulak vb. gibi yerlerinize dokunabilirsiniz.

Şu an için korona virüsünün her hangi bir çözümü bulunamadı. Virüs solunum yollarından bulaşıyor ve daha sonrasında vücuda yerleşerek kişinin bünyesini zayıf düşürüyor. Düşük seviyede bulaşılan hastalık kolay atlatılıyor fakat orta ya da ileri derecede bulaşılan korona virüsünün mutlaka hastanede tedavi edilmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim