Ülkemizde de corona virüsü olan insanların tespit edilmesi ile birlikte bir çok kişi ürkmeye ve önlemler almaya başladı. Buna göre doktorlardan, bilim adamlarından her geçen gün yeni açıklamalar yapılmaya devam ederken corona virüsünün ne kadar hızla yayılabilir bir virüs olduğu belirtildi ve korkutucu rakam verildi. Öyle ki corona virüsüne sahip bir kişinin sadece birkaç gün içerisinde bir birinden farklı 625 kişiye virüsünü bulaştırabildiği belirtildi. Peki corona virüsü nasıl bulaşıyor, virüsten kurtulmak için neler yapılmalıdır?

625 Kişiye Bulaşıyor

Bir corona virüsü olan kişi sadece birkaç gün gibi kısa bir süre içerisinde 625 kişiye virüsünü bulaştırabildiği ve virüsü bulaştırdığı kişilerde virüsün kuluçka süresi tamamlandıktan sonra onlarında etrafındaki 625 kişiye bulaştırabildiği belirtildi. Rakamların oldukça korkutucu olduğu ve virüsün çok hızla yayıldığı bilim adamları tarafından verildi. Peki virüs nasıl bulaşıyor? Korunmak için neler yapılmalıdır?

Virüs Nasıl Bulaşıyor

Virüs corona virüsü olan kişinin ağzından çıkan su damlacıkları ile bulaşıyor. Kişinin öksürmesi, konuşması ya da hapşurması sırasında ağzından çıkan irili ufaklı su damlacıkları corona virüsü taşıyabilmekte ve diğer kişiye yapıştığında ona da virüs bulaşabilmektedir. Virüsten korunmak için hasta olan ya da hastalık belirtisi olan kişilere birkaç metreden fazla yaklaşmamak, elleri sık sık yıkamak ve elleri kesinlikle ağza, göze, burna götürmemek gerekiyor. Hastalık belirtisi başladığında dışarıya maskesiz çıkılmamalıdır.

Editör: TE Bilisim