Konya'da yaşanan olayda iş yerinde çalışan kıza tecavüz ettiği iddia edilen Nizamettin K. kurşun yağdırdı. Konya'da çıkan kavgada, bir kişi silahla öldürüldü. Şüpheli Nizamettin K. Emniyet güçleri tarafından her yerde aranıyor.

Nizamettin K., genç kızın olayı anlattığı annesi, ablası ve 2 erkek yakınıyla işyerine gelmesi üzerine tetiğe bastı. Olayda tecavüze uğradığını öne süren G.K.'nin annesi N.K. (62) ile yakınları Cenk Yenen (33) yaralandı.  Zekeriya Dönmez (32) başından vurularak öldü. Polis, kaçan Nizametin K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan bir kafede meydana geldi. İddiaya göre G.K. dün akşam annesi N.K.'ye, yaklaşık 2 ay önce işten ayrıldığı kafenin sahibi Nizamettin K.'nin daha önce kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Bunun üzerine anne N.K., G.K. ile birlikte büyük kızı K.G. ve K.G.'nin arkadaşları Zekeriya Dönmez ve Cenk Yenen'i yanına alarak kafeye gitti.


'SENDEN BUNU BEKLEMEZDİM'

Anne N.K. kafede karşılaştığı Nizamettin K.'ye iddiaya göre ''Senden bunu beklemezdim. Bunu yapmayacaktın. Ben sana güvenmiştim'' diyerek tepki gösterdi. Ardından aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Nizamettin K. belinden çıkardığı tabancayla N.K.'nın üzerine ateş açtı. Bu sırada korumak için anne N.K.'nin önüne geçen Zekeriya Dönmez başından, yanında bulunan Cenk Yenen de bacağından  vuruldu. Nizamettin K. tabancayı atıp hızla olay yerinden kaçtı. 
Başından yaralı Zekeriya Dönmez, gelen sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı  müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yaralı anne N.K. ile Cenk Yenen ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi. G.K. ile ablası K.G. ise yara almadan kurtuldu. 

'BOŞANIP SENİNLE EVLENECEĞİM DİYE KANDIRDI'

İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen G.K., verdiği ifadesinde şu iddialarda bulundu:
"Kafede çalışırken götürdüğü bir bekar evinde bana zorla tecavüz etti. Canımı çok yaktı. Bana bekarım demişti. Bir süre sonra evli olduğunu öğrendim. Bana eşinden ayrılıp benimle evleneceğini söyledi. Daha sonra bir kaç kez daha ilişkiye girdik. Beni kandırdı. Daha sonra beni dövmeye başladı. Bend e bunun üzerine işten  ayrıldım. Bu durumu fazla saklayamadım ve aileme anlattım."  
Polis suç aleti tabancayı olay yerine atıp kaçan Nizamettin K.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim