OBM Almanya sahibi Osman Taş yazılı açıklamada tüm iddialara yanıt verdi. 3 Bin Euro ile işçi alımı yapılacak mı?

Türkiye'den Almanya'ya 10 bin işçi alımı yapacağını söyleyen OBM Firması sahibi Osman Taş yeni bir yazılı açıklama daha yaptı. Bilindiği gibi 3 Bin Euro ile faklı kadrolarda personel alımı yapılacağı açıklanmış ve ardından Almanya Konsolosluğu ile İŞKUR peş peşe yeni açıklamalar yapmıştı. Başvuru yapacak olan adayları açıklamaların üzerine kafa karışıklığı nedeniyle alımların iptal edilip edilmediğini, yapılan başvuruların değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini merakla sormaktalar. OBM Almanya sahibi Osman TAŞ'ın yeni açıklamalarını aktarıyoruz.

"10 YILDIR ÇOK FAZLA ÜLKEDEN PERSONEL GETİRDİM"

OBM sahibi Osman Taş yapmış olduğu açıklamalarda Almanya'da OBM şirketi sahibi olduğunu ve çok sayıda ülkeden Almanya'ya işçi getirdiğini, Türkiye'den işçi alımı yaparak, Türkiye ekonomisine katkı sağlamak istediğini aktardı ""Almanya'da 'OBM Almanya' adında şirket sahibiyim. Tam 10 yıldır çok sayıda ülkeden işçiyi Almanya'ya getirdim. Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Moldova gibi ülkelerden binlerce kişiye Almanya'da istihdam sağladım. Türkiye'den de işçi alımı yaparak Türk ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar başlattım. Bu amaçla Türkiye'de bir basın toplantısı yaptım. Ülkeme döviz kazandırmak tek hedefimdi. " dedi.

İDDİALARA YANIT GELDİ! "KONSOLOSLUK AÇIKLAMALARI"

Osman Taş, Almanya Konsolosluğundan yapılan açıklamalara yanıt verdi ve biz anlaşmamız var demedik dedi. Açıklamada " Sosyal medyada çıkan bazı olumsuz ve bize danışmadan yapılan bilinçsiz haberler konuyu farklı mecralara çekti. Biz özel sektörün bu ihtiyaçlarına tam 10 yıldır başka ülkelerden zaten cevap veriyoruz. Alman konsolosluğu da bir açıklama yaparak 'OBM şirketi ile Federal hükümet arasında bir anlaşma yoktur' dedi. Bu açıklama da yanlış yorumlanarak bazıları tarafından şirketimize karalama kampanyasına dönüştürüldü. Biz hiçbir zaman 'Alman Federal Hükümeti ile anlaşmamız var' demedik" dedi.

"MADDİ TALEBİMİZ BULUNMUYOR!"

Adımızı kullanarak yanlış beyanlarda bulunanlara veya sizden para isteyenlere asla itibar etmeyin. OBM olarak Türkiye ve Almanya'da yapılan bu çalışmalarla ilgili hiçbir maddi talebimiz bulunmamaktadır." Almanya'da faaliyet gösteren firmanın yer aldığı internet sitesini açıklayan Osman Taş: "Almanya OBM'nin "obm-aviation.de" adlı internet sitesinde faaliyetlerimiz ve kurumsal kimliğimiz tüm detayları ile yer almaktadır." dedi.

İŞİN OLSA