Komşuda Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Çin'in wuhan  kendinden tüm dünya ülkelerine hızla yayılan yeni tip Corona virüsün etkileri yaz ayına rağmen devam ediyor. Özellikle ABD, İngiltere, İtalya, Portekiz ve pek çok dünya ülkesini etkisi altına alan ve vaka sayılarının rekor düzeylere çıkarak salgının kontrol altına alınabilmesinin aylar sürdüğü yeni tip virüs, koranavirüsün 2. salgalanın çıkmasının önüne geçmek amacıyla bazı tedbirler devam ediyor.

TÜRKİYE'DE BAYRAMDA HANGİ İLLERDE BAYRAMLAŞMA YASAĞI VAR?

Türkiye'deki durumda ise 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni normalleşme alımları kapsamında bazı tedbirler alınarak normal hayata devam ediliyor. Ramazan ayında 81 il genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kurban bayramının ibadetinin yerine getirilmesi için bayramda sokağa çıkma yasağının yapılması beklenmiyor. Fakat bazı illerde il pandemi kurulları tarafından alınan kararlar neticesinde toplu etkinlikler, toplu bayramlaşmalar gibi kısıtlamalara neden olabilecek ve organizasyonlar iptal edilecek. Şu ana kadar Bartın ili ile Karabük illerinden toplu bayramlaşma etkinlik yasağı Valilikler tarafından açıklandı.

KURBAN BAYRAMINDA 10 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

Dünya genelindeki ülkelerden bir tanesi kurban bayramını sokağa çıkma yasağı ilan etti. Komşu Irak'ta son haftada virüs vakalarının artması nedeniyle yeni tedbirler ile karşı karşıya geldi. Kurban bayramına sayılı günler kala Irak Ulusal Sağlık Yüksek Komisyonu tarafından yeni bir açıklama geldi. Irak'ta 30 Temmuz tarihinden itibaren 10 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Ülkede yeni bir gelişme ise oksijen tüpü fabrikası kurmak isteyenlere yönelik olarak bir paket açıklandı. Bilindiği  birçok ülkede oksijen tüpü krizi yaşanıyor.

Editör: TE Bilisim