Türkiye'yi 11 Mart tarihi itibari ile etkisi altına alan corona virüsü her geçen gün hem Türkiye'nin hemde çok sayıda ülkenin canını yakmaya devam ederken bilimsel çalışmalar ile corona virüsüne karşı önlemler alınmaya çalışılıyor. Bugün ortaya çıkan ve ajanslara son dakika olarak düşen bilgi de klorokin adı verilen bir maddenin sık sık paylaşıldığı görüldü. Peki klorokin nedir, klorokin ne işe yarar, klorokin corona virüse iyi gelir mi? İşte sizler için bu madde hakkında tüm detayları aktarıyoruz.

Klorokin Nedir?

Klorokin, sıtmanın etkin olduğu bölgelerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Bazı sıtma tipleri, dirençli soylar ve karmaşık vakalar tipik olarak farklı veya ek ilaç gerektirir. İlaç bazen romatoid artrit, lupus eritematozus ve bağırsakların dışında meydana gelen amebiyaz için kullanılabilir. Ağız yoluyla alınır. Ayrıca 2020 itibariyle COVID-19 enfeksiyonlarını tedavi etmek için deneysel olarak kullanılmaktadır.

Klorokin Yan Etkileri Nelerdir?

İlacın yaygın yan etkileri arasında kas problemleri, iştahsızlık, ishal ve deri döküntüsü yer alır. Ciddi yan etkiler arasında görme problemleri, kas hasarı, epileptik nöbetler ve düşük kan hücresi seviyeleri bulunur. Hamilelik sırasında kullanım için güvenli olduğu düşünülmektedir. 

Corona Virüsü için Kullanılıyor

Klorokin ismi verilen bu maddenin corona virüsüne karşı deneysel olarak kullanıldığı ve halen bir çok yerde kullanılmaya devam ettiği belirtildi. Buna göre ilacın net olarak corona virüsüne karşı işe yarayıp yaramadığı hususunda açıklamaların yapılması beklenmekte olup eğer olumlu bir sonuç alınırsa özellikle Türkiye geneli tüm bölgelere dağıtılması ve kullanımının yaygınlaştırılması ön görülmektedir.