Türk Kızılay'ı bilindiği üzere sadece Türkiye için değil dünyanın dört bir yanında meydana gelen acil durumlarda yardımlar göndermekte ekipleri ile beraber kordinasyonlu çalışma yaparak felakette zarar gören ailelere maddi, manevi destek sağlamaktadır. Peki Türk Kızılay'ına nasıl yardım yapılır, Kızılay bağış yapma seçenekleri nedir, Kızılay hangi kanallar aracılığı ile insanlardan gelen yardımları kabul ediyor?

Yardım Türleri Nelerdir?

Türk Kızılay'ı acil afet çadır bağışı, zekat, fitre, afet müdahale, vekalet ile kurban, eğitim, genel nakit, sosyal, uluslararası ve gayrimenkul ile ayni bağışları kabul etmektedir. Burada belirtilen bağış türlerinden hangisine yardım yapmak istiyorsanız yardımlarınızı iletebilirsiniz. Peki Kızılay'a yardım nasıl gönderilir?

Yardım Nasıl Verilir?

1-) Havale ve EFT

https://www.kizilay.org.tr/bagis-yontemleri/banka-yolu-ile-bagis/21

Yukarıdaki linki takip ederseniz Kızılay'ın banka hesaplarını görebilir ve bu hesaplara nakdi yardım yapabilirsiniz.

2-) SMS

SMS ile yardım yapmak için BAĞIŞ yazıp 2868'e gönderirseniz 10 TL'lik yardım iletmiş olursunuz.

3-) PTT

Size en yakın PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabını kullanarak bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz

4-) Yurt Dışı Bağışları

https://www.kizilay.org.tr/bagis-yontemleri/yurt-disindan-bagis

Yukarıdaki linki takip ederek yurt dışından Kızılay için yardımlarınızı iletebilirsiniz.

5-) Ayni (Barınma, Beslenme, Giyim vb)

https://www.kizilay.org.tr/Subeler

Yukarıdaki linkten Kızılay şubelerini görüntüleyerek barınma, beslenme, giyim, kırtasiye malzemesi, hijyen ürünleri, elektronik cihaz, mobilya vb. mal ve eşyaları ayni bağışlarınızı gönderebilirsiniz.

6-)Gayrimenkul Bağışı

https://www.kizilay.org.tr/bagis-yontemleri/gayrimenkul-bagislari

Yukarıdaki linki takip ederek zor zamanlarında sıcak yuvası olmasını istediğiniz aileler için gayrimenkullerinizi süreli ya da süresiz olarak bağışlayabilirsiniz.

Resmi Bağış Linki: https://www.kizilay.org.tr/Bagis/

Editör: TE Bilisim