Kızılay Gıda Yardımı, Nakit Yardımı ve Kızılay Kart Para Yardımı Başvuru Nasıl Yapılır?

Türkiye ve Dünya genelinde mağdur ve mazlumların umdu olan Kızılay, ihtiyaç sahiplerine para yardımı gıda ve koli yardımı, hijyen yardımı yanı sıra bu yıl ramazanda ilk kez bir uygulama başlattı. 2020 Ramazan yardımları koronavirüs ile birlikte başlatılan destek paketleri ile birleşti.

RAMAZAN YARDIMLARI;

Kızılay ramazan bağışları, sağlık yardımları şu şekilde açıklandı. Zekat, fitre, fidye, yurt içi gıda yardımı 75 Tl, yurt içi büyük gıda yardımı 120 TL, yurt dışı 120 tl gıda paketi yardımı, bayramlık ve çocuk kolisi yardımları olacak.

GIDA YARDIMLARI YAPMAK İÇİN;

Ramazanda açıklan yurt içinde ve yurt dışında 75 tl, 125 TL değerindeki gıda yardımları yapmak için; Kamu ve özel bankalardan Türk Kızılay bağış tahsilat hesaplarından, Türk Kızılay internet sitesi üzerinden kredi kartı ile, Kızılay’ın 168 danışma ve bağış hattından, Türkiye genelindeki tüm PTT işlem merkezlerinden 2868 numaralı kızılay posta çeki hesabından ödeme yapılabilecek. Bir bayramlık yardım beledi 150 Tl olarak açıklandı. Gıda yardımları 75 Tl ve 120 TL olarak açıklandı. Zekat yardımı yapacakların il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden müftülüklerden muhtarlardan zekatlarını bağışlayabilecekler. Fitre ödemesi miktarı ise en az 27 Tl olarak açıklandı.

Kızılay fitre yardımı yapmak için FİTRE yazıp 1877’ye 27 Tl gönderebilirsiniz. Fidye bağışı için ise FİDYE yazıp 1877’e sms gönderebilir ve 27 Tl fide ödemesi yapabiliriniz. Fidye nedir? Ramazan ayında oruç ibadetini düşkünlük ve güçsüzlük nedeniyle yerine getiremeyenler için ibadetin yerine getirilmesi için ödenen mali bir yükümlülüktür.

KIZILAY’DAN YARDIM ALMAK İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık Koronavirüs nedeniyle işsiz kalan yada  yardım almak isteyenlerin Kızılay resmi internet sitesi üzerinden, sosyal medya hesaplarından, Muhtarlıklardan, kaymakamlıklardan valiliklerden Kızılay ileteşim numaralarından yardım talebinde bulunabilirler açıklaması yaptı.                                                                          

Editör: TE Bilisim