Türk Kızılayı ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit ve gıda yardımları yapıyor.

Dünyanın her bir yerinde mağdur ve mazlumların yardımına koşan Türkiye'nin gurur kaynağı Türk Kızılayı Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi bulunan vatandaşlara yönelik de gerek nakdi para yardımları gerek gıda yardımları yaparak, düşük gelirli vatandaşlara destek sağlıyor. Koronavirüs döneminde yeni yardım paketi açıklayan Kızılay'ın Ramazan ayı ile birlikte bu yardımların çeşitliliği arttırarak daha fazla kişinin ihtiyaçların giderilmesine yönelik başvuru alındı.

HANGİ YARDIMLAR YAPILIYOR?

Hijyen paketi, gıda paketi, sağlık çalışanlarına yönelik destekler, Corona yardımlaşma destekleri, bu yardımların sadece birkaç olarak açıklamıştır. Türk Kızılayı başkanı Dr. Kerem Kınık ihtiyaç sahiplerinin para yardımı ve gıda yardımlarından nasıl başvuru yapacağı konusunda yaptığı açıklamanın detayları şu şekildedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adayların köy muhtarlarına, kaymakamlıklara valiliklere, Türk Kızılay'ın 81 il genelindeki şubelerine, Kızılay sosyal medya hesapları üzerinden, resmi internet sitesi üzerindeki başvuru formlarından, iletişim Merkezi adresleri üzerinden başvuru yapabilecekler. Kızılay üzerinden nakdi bağış yapmak isteyen vatandaşlar için ise bağışlar tahsilat sistemi üzerinden bağış hesaplarına havale EFT kredi kartı ile 168 Türk Kızılay danışma hattından PTT şubelerinden Türkiye genelindeki kızılay şubelerinden bağış için oluşturulmuş hesaplara destek verilebilecek. SMS ile bağış yapmak için 2868’e BAĞIŞ yazarak mesaj atılması halinde 10 TL bir ödeme gerçekleştirmiş olacak. Kızılay 1868 yılından beri hayırseverlerden aldığı güçtenn gerek Türkiye'de ve dünyanın her bir yerinde insanı yardımlarını devam ettiriyor.

İŞİN OLSA