Kızılay Başkanı Kerem Kınık Ramazan yardımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs nedeniyle ramazan yardımlarının büyük bir çoğunluğunun Türkiye içinde yapılacağını ifade etti. Ramazan yardımları neler olacak ve nasıl başvuru yapılacak?

Dünya genelinde mazlumların ve mağdurların umudu olan ve yaptıkları yardımlarla dünya genelindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başaran Kızılay'ın 2020 ramazan yardımları kapsamında 10 milyon vatandaşa yardım yapılacağını ifade etti. Buna göre yapılacak olan gıda ve nakit yardımlar ile ilgili açıklamalar özetle şöyle oldu.

20 milyon Liralık ramazan hedefi öngörüldü. Gıda kolileri hazırlanarak evlerinden çıkamayan vatandaşlarımın için dağıtılacak. Kurban paylarının dağıtımı da devam edecek. Kızılay fabrikalarında üretilen maskelerin dağıtımları ramazan boyunca devam edecek. Kızılay dezenfektanların da kolilerle beraber dağıtılacağı açıklandı.

NAKİT YARDIMLARI NASIL YAPILACAK?

Bu sene yenilikçi bir şekilde vatandaşların cep telefonlarına SMS gönderilecek. Gelecek olan kısa mesajlarla marketlerden alış veriş yapılabilecek. Kısa SMS'lere nakit yüklemesi yolu ile yardımlar ulaştırılacak. Şuan da hangi marketlerden yardımların ulaştırılacağı ve ne kadarlık bir nakit yardımı olarak SMgönderilecei konusunda bir açıklama gelemdi.

Koli yardımların 75 Tl ve 120 Tl şeklinde iki farklı koli olarak hazırlanacağı ifade edildi. Gıda yardımı alacak vatandaş sayısı ise 610 bin olarak hedeflendi. Ramazan boyunca sıcak yemek olarak 3 milyon kişiye ulaştırılacak.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA RAMAZANDA İFTAR;

4 bin sağlık çalışanına iftarlarda 30 gün boyunca yemekleri ulaştıracakları ifade edildi.

Kızılay yardım başvuruları nasıl yapılacak? Bu konuda detaylı haber için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim