Antalya'da Kızı cinsiyet değiştirmek isteyen anne intihara etmek istedi.Kızının cinsiyet değiştirerek erkek olmasını söylemesinden sonra büyük bunalıma giren anne intihara kalkıştı.


Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yenigün mahallesi’nde bir apartmanda Sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, tek çocuğu D.A.(19) ile aynı evde yaşayan N.A. iddiaya göre kızının çocukluktan bu yana istediği cinsiyet değiştirme talebine karşı koydu. Sürekli olarak aralarında tartışma ve kavgalara neden olan bu talep nedeniyle aile içerisinde sık sık sorunlar yaşandı. Kızı D.A.’nın dün akşam saatlerinde isteğini tekrarlaması üzerine eşinden ayrı olan anne N.A. kızıyla kavga edip evden kovdu. Kızının cinsiyet değiştirme isteğine daha fazla dayanamayan anne N.A. sabah saatlerinde soluğu oturduğu 5 katlı binanın çatısına çıktı. Çatı katına çıkan kapıyı açamayan anne uzun süre uğraştı.

SAĞLIK EKİPLERİNİ ZORLAYAN SORU
Gürültüyü duyan komşular kadının intihar edeceğini düşünerek durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Mahallede uzun süre arama yapan ekipler sonunda apartmanı tespit edip binaya girdi. N. A.’nın çatı katında merdiven boşluğunda oturduğunu gören sağlık ekipleri kadını ikna edip hastaneye götürmek istedi. İyi olduğunu, hastaneye gitmek istemediğini belirten N. A’ya sağlık ekibindeki doktor neden intihar etmek istediğini sordu. Talihsiz kadın bu soru üzerine defalarca "Sizin hiç kızınız erkek olmak istedi mi?" şeklinde cevap verdi.

Sağlık ekiplerince ikna edilen ve sedye ile apartmandan çıkarılıp ilk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın, ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Polis olaya ilişkin soruşturma başlattı.
Editör: TE Bilisim