En son bilgilere göre taşeronların kadroya alınması konusu mecliste görüşmeme bilgisi verilmişti. Bunun nedeniyse eğer bu taşeron işçilerin kadroya geçilme kararı verilirse yasanın 1 yıl kadar gecikmesi olacaktı. Bu yüzden meclis görüşmesinden vazgeçilerek KHK’nın düzenlemesine karar kılınmıştı.

Kararın ardından herkes Resmi Gazete’nin açıklamasını beklenmekte olup 1 Ocak tarihine kadar KHK çıkacağı da kesinleşti.

KİT TAŞERON İŞÇİSİNİN DURUMU

Taşeron haberinden sonra Kit'te çalışan 50.000 işçinin durumu merak ediliyordu. Fakat elde edilen bulgular 50.000 Kit işçisinin de kadro alacağı doğrultusunda. Henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmasa da yapılan değişikler onları da kapsayacak gibi görünüyor.

GÖRÜŞME SÜRECİ HALA DEVAM EDİYOR

Kit işçilerinin kadroya alınmasıyla ilgili sendikalara büyük iş düşerken Türk-İŞ Genel Başkanlığını yürüten Ergün Atalay bu konu hakkında bir kaç görüşme yapmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile görüşülme neticesinde Kit işçisi olan 50.000 kişinin kadroya alınacağı kesin gözüyle bakılmaya başlandı.

KADRO GEÇİŞLERİ NASIL OLACAK?

Taşeron işçilerin daha önce de belirttiğimiz gibi sınavla olacak. Bu sınav temel seviye de yani KPSS dengi gibi zorlukta olmayacak. Hal böyle olunca taşeronların tamamının kadroya alınması bekleniyor. Bakan Sarıeloğlu bunu daha önce net bir dille açıklamış ve bu sınavın formalite ya da usülen olduğunu düşünebilirsiniz demişti.

Sınavı geçtikten sonra derinlemesine araştırmalar sonucu akraba ya da ailesinin FETÖ, PKK gibi terör örgütlerince bağlantısı olduğu öğrenilen kişiler kesinlikle kadroya alınmayacak, sicili temiz çıkanlar ise vakit kaybetmeden kadroya alınma süreci başlayarak en kısa zamanda işlerinin başına geçecekler.

Yeni gelişmeler geldikçe Taşeron ile ilgili haberler yayınlamaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim