Kamu kurum ve kuruluşu olarak görev yapan KİT’lerde çalışan işçileri de kapsayan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu karara göre KİT ve Bağlı Ortaklıklarıyla ilgili yapılan düzenlemede önümüzdeki yılda kamu işletmelerinin ülke kaynaklarını etkin ve daha verimli kullanmak doğrultusunda sözleşmeli olarak çalışan işçilerinde yapılacak sınav dahilinde başarı olmaları sonucu söz konusu bir kadro oluşturulması gündeme geldi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı

İlgili kararda şu ifadelere yer verildi ve bu sayada 2020’de KİT’lerde çalışan işçilere kadro verilmesi yönünde bir adım atıldı.

“MADDE 8- (I) Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4/12/2017 tarihi itibarıyla en az iki yıl kesintisiz (yıllık izin, doğum izni, askerlik ve toplamda 30 günü geçmeyen kesintiler hariç olmak üzere) olarak ilgili teşebbüs ve bağlı ortaklıklarda çalışmış ve halen çalışmaya devam edenler, aşağıda belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde halihazırda görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir.”

Sınavda Başarılı Olanlara Kadro Olanağı

İlgili kararda ayrıca İlk defa açıktan atama yoluyla personel alımları, ilgili mevzuatlarda belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yapılacak. KİT ve bağlı ortaklıklar, faaliyet alanı itibarıyla özel niteliği haiz pozisyonlara kurumsal sınavla da atama yapabilecek ibaresine yer verilmiş olup taşerona kadro olanağı da sağlanmış oldu.