Türkiye'nin farklı bölgelerinde KİT taşeron işçileri istihdam etmektedir. Bilindiği üzere taşeron yasası kapsamında yüz binlerce taşeron işçi kadro aldı. Buna göre işçiler artık devlet garantisi altında özel sektör firmalarına bağlı olmadan çalışacaktır.

KİT taşeron işçilerine kadro verilip verilmeyeceği konusu oldukça tartışılmıştı buna göre pek çok KİT taşeron işçisi kadro alamadı. KİT taşeron işçilerine yakın zaman içerisinde kadro müjdesi verilebilir. Peki KİT işçilere kadro nasıl verilecek, kadroya KİT işçiler ne zaman geçecek?

KİT İŞÇİLERE KADRO NASIL VERİLECEK?

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan KİT işçilerine yakın zamanda kadronun verilebileceği bekleniyor. Peki kesin olarak kadro verilirse işçilere kadro nasıl verilecek? Buna göre hükümet cephesinden yapılan açıklama da KİT işçilerine kadronun verilebilmesi için kamuda yeni iş alanlarının açılacağı ve bu alanlara KİT işçilerinin kaydırılacağı belirtilmişti. Bu sistem ile KİT işçilerine de kadronun verilmesi beklenmektedir.

Hükümet kanadından KİT işçilerine kadronun verilip verilmeyeceği ve kadro verilecekse net olarak hangi tarihte verileceğine yönelik yakın zamanda açıklama yapılması beklenmektedir. Açıklamanın yapılması ile İşin Olsa ekibi olarak bizlerde KİT işçilerine kadro hakkında tüm detayları sizlere belirteceğiz.

TÜM KAMU HABERLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim